Saturday, January 12, 2008

Máme Amora!

Pozor pozor! Všem se dává na vědomí, že se včera naše rodina rozrostla o dalšího člena! Chrobák dostal nevlastního synka a my dalšího pejska. Je jím krásný hovawart Amor z krnovské chovatelské stanice Carnovia Silesia (odkaz najdete v kategorii Pages a podkategorii Odkazy). Jeho maminkou je úžasná fenka Avensis Mílas Moravia zvaná Benny a otcem Pusztai Pandúr Treff zvaný Forrest, dědečkem světový šampion Cherom vom Brahmetal.
Amora jsme si domů přivezli 11. ledna 2008.


Amor nám jednoznačně padnul do oka už na internetu a když jsme ho viděli v Krnově, naprosto nás okouzlil. Nejenže skvěle vypadá, ale zdá se, že bude mít i opravdu skvělou povahu. Už teď vše naznačuje tomu, že to bude opravdu vyrovnaný a klidný pes, zároveň však žádný flegmatik.
Po cestě domů nám Amor v autě párkrát zaplakal a po příjezdu doma taky, proto jsem se ho snažila přivézt na jiné myšlenky, než že je pryč od maminky a sourozenců. Šli jsme se projít na trávník před domem, byl večer a nehrozilo tedy, že narazíme na ostatní pejskaře. Byla tma a poprchávalo, což se mi moc nelíbilo, Amor byl však nadšený, takže jsme chvíli zůstali venku a když jsme se vrátili, po stesku nebylo stopy. Amor běhal, zkoumal, očichával a pořád si s námi hrál. Průběžně spal a proto jsme se rozhodli nechat seznámení s Chrobákem na další den. S koťaty se však seznámit stihnul. Roxana, Carmen i Damián k němu sami přicházeli, aby si ho mohli očihat. Koťata se ho nebojí, ani Amor jich, sice jsou vzájemně ještě opatrní, ale podle svých zkušenostech můžu říct, že je to na výborné cestě a za pár dní najdeme všechny čtyři pravděpodobně spát na jedné hromadě. Starší kočka Pekina nechce o Amorovi ani slyšet, ale nikdo se jí nediví, na štěně je už přecejen stará. No a Dáreček s Poppy (Darius a Kaliopi - naše rosely) měly také druhé Vánoce a mrňouse uvítali hlasitým krákáním.
První Amorův večer v Brně tedy dopadl dobře a nám nezbývá než popřát sourozencům jmény Amadeus, Adonis, Antonio, Andalusia, Athos, Al-Capone, Afrodita a Aura, aby jejich nejen příjezdy ale i životy v nových rodinách dopadly skvěle a aby našli páníčky, kteří je budou mít stejně rádi, jako máme my našeho Amora.
Doufáme, že z něho vyroste pes se skvělou povahou maminky a že s ním jeho panička (moje mamka) bude sklízet výstavní úspěchy hodné linie Amorova tatínka.

Fotky z Amorova prvního večera doma najdete ve fotogalerii.

Pokud jste majitelem některého Amorova sourozence a také jste mu vytvořili internetové stránky, ráda Vás přidám do odkazů, jen o sobě musíte dát vědět. Napište buď do Návštěvní knihy, nebo v kategorii Pages a podkategorii O blogu najdete kontakt na mě.

No comments:

Post a Comment