Saturday, January 12, 2008

Amorův druhý den

Amor zvládl tedy svou první noc v Brně dobře a druhý den započal kraťoučkou vycházkou a jak jinak než pořádnou snídaní. Konečně se seznámil s Chrobákem, oba se přijali také dobře, Chroby Amorovi po očichání příliš nevěnoval pozornost, Amor se zdál být moc rád, že potkal dalšího psa.


Dnes zabavil Amor koťatům už druhou hračku, k zabavené myši se přidala panenka. Také se jim pokusil "zabavit" granule, což jsme mu museli rychle zatrhnout. Když si myslí, že ho nikdo nevidí, pořád to zkouší, ale jakmile ví, že jsme nablízku, misek se ani nedotkne, jen je jakoby stráží.
Venku jsme byli nespočetněkrát, přesto jsme to několikrát nestihli a tak Amor udělal svoje první loužičky na parkety. Nějak se mu nechce ani na noviny, no musíme ještě zvýšit frekvenci návštěv trávníku.
Začali jsme s pozvolným tréninkem formou hry, Amor pochopil téměř okamžitě povel "Sedni!", nejprve byl signálem kousek piškotu ve zdvižené ruce, teď už mu stačí slovní povel a pohyb ruky. To nás překvapil více než mile, protože to dokazuje, že nereaguje jen na pamlsek (pes si sedá, aby lépe viděl na pamlsek, který má člověk v ruce vysoko nad ním), ale jaksi už porozuměl gestikulaci a snad i slovu "Sedni!"
Dál zkoušíme povel "Pac!", na který máme taky dobrý fígl, takže nám to celkem jde. Na pětivteřinovém výstavním postoji budeme muset hodně pracovat, ukazování zoubků je o něco lepší a chození u nohy taky zatím zkoušíme jen na pár vteřin. S výcvikem to ale nepřeháníme, celkově jsme tomu dnes věnovali asi půlhodinku, možná až na sednutí. Když jsme přišli (Amor a já) domů s tím, že si umí na povel sednout, vzbudili jsme všeobecné nadšení a Amora evidentně těší pozornost a ty tuny chvály, které dostává za každé posazení, takže tenhle cvik předváděl dnes už snad tisíckrát:)
Večer nám ukázal, jak umí demolovat papuče, kočičí škrabadlo, moje kalhoty a hadru po své mamince (čím to, že při přetahování tak vyhrává?:-) ) a teď naprosto vyčerpán pospává u své paničky.
Už se těšíme, až nám Amor povyroste, bude doočkovaný a budeme moct začít chodit na cvičák a mezi ostatní psy. Taky jsem zvědavá, jak v květnu přijme dalšího brášku, pravděpodobně k nám přibude ještě štěně beaucerona, na které se mimochodem taky ohromně těšíme a já předpokládám, že z těch dvou (snad všech tří) bude skvělá parta, na kterou budeme moct být hrdí.
Zítra se Amorovi chystáme pořídit vlastní obojek a vodítko (mimochodem, na vodítku už chodí skoro jako profík).
Fotky z Amorova druhého dne v Brně najdete ve fotogalerii.

2 comments:

  1. Ten je krásňučkýýýýýý!!! Že ho moc chválím zy rychlé učení, našemu drahouškovi chlupatému to trvalo skoro měsíc:)

    ReplyDelete
  2. Vieruska: Dekuji, vyridim:) No ja jsem sama koukala, jak mu to jde, dnes k tomu pridal i lehani!

    ReplyDelete