Friday, March 7, 2008

2008/03/03 - Jak se u nás čistí zuby

O ústní hygieně aneb kdo si myslí, že psi si nemusejí čistit zuby, šeredně se plete.

Amor se nám přezubil a proto bylo nutné zavést pravidelný režim čištění nových zoubků. Jako zkušení pejskaři totiž víme, že i u psů se čištěním zamezí jednak pach z úst a navíc se zuby chrání před kazem a zubním kamenem.
Amor pastu i kartáček zbožňuje, jen by si asi samotné čištění představoval jinak. Nadšeně čeká pokaždé když patlám pastu na kartáček - je potřeba ji prstem dostat do kartáčku, aby ji hned nesnědl nebo nespadla - a jakmile může, vrhá se po své dávce mentolovo-anýzové směsi. Moc rád kouše do štětin kartáčku a kdyby mohl, určitě by povečeřel půl kila pasty, ale otravné paničky mu chtějí tu skvělou věc patlat na zuby. Amor ještě nedokáže v klidu ukázat zuby a tudíž si je ani v klidu nenechá vyčistit, ale s trochou úsilí se nám vždy čištění podaří.
Chrobák je na čištění zubů větší profík, ale zase mu tato činnost není příliš příjemná. Nechá si bez problémů sáhnout do pusy, i zuby mu vyčistím v klidu, ale kouká při tom jako bych mu strašně ubližovala a pomalu sklání hlavu aby se vyhnul kartáčku. Na rozdíl od Amora však stačí jedno napomenutí aby Chrobák vzorně držel.

Ve Fotogalerii se můžete podívat na pár fotek s našeho "večerního sportu".

No comments:

Post a Comment