Saturday, February 23, 2008

Poprvé ve psí škole!



Amor měl dnes velký den, poprvé totiž šel do psí školy K-9. Já jsem se vypravila jako psovod, mamka jako vrchní fotograf a utěšovatelka. Pro Amora jsem měla ve své klokaní kapse spoustu piškotů, pro sebe kapesníky, protože nám z rána počasí nepřálo a kromě kašle na mě šla i rýma. Na místě jsme vysvětlili paní cvičitelce, že budeme chodit do jiného kurzu, ale protože jsme nedočkaví, přišli jsme se podívat už dnes. Amor bude mít hodiny dvakrát týdně v Lískovci u paní majitelky, ale protože už je načase, aby se učil i mezi cizími psy, jeli jsme dnes na hodinu do Líšně.

Ve skupině byli 4 pejsci, náš Amorek byl nejmenší a nejmladší, ale samozřejmě padla poznámka, že brzo všechny předroste (opravdu je z něho pěkný pořízek). Pejsci byli všichni přátelští, desetiměsíční gigantický rotvajler byl asi první, kdo si chtěl s Amorem hrát, ale Amor se nejvíce zkamarádil s rotvajlerkou Sandy, pořád byli spolu a spolu také utíkali před páníčky. Ze začátku byl Amor nadšený a vystrašený zároveň, pořád se schovával za svou "maminkou" nebo u mě, ale po čase nadšení převládlo, takže ačkoliv strávil většinu času na zádech, zatímco ho ostatní valchovali, bylo vidět, že si to moc užívá. Lítal nadšeně po celém cvičišti a provokoval ostatní psy.

Co do cvičení nám Amor rozhodně neudělal ostudu a bylo poznat, že už něco umí. V přítomnosti cizích psů mu to šlo hůř než doma, ale přecejen mu to šlo tak dobře, že jsem na něj strašně pyšná. Pěkně si sedal i lehal, paní cvičitelku okouzlil tím, jak krásně poslouchá na gesta rukou. Skoro vždy přišel na zavolání, jen asi v půli hodiny se se Sandy tak zabrali do divoké hry, že pro ně okolní svět a hlavně volající páníčci úplně přestali existovat.

Dokonce jsme udělali první mrňavé krůčky k agility, vyzkoušeli jsme si skok přes překážku a chození po lávce. Amor krásně skočil přes překážku a díky poskládaným piškotům vyběhl i na lávku, ale přejít přes ni už se neodvážil, tak jsme ho po chvilce zkoušení sundali. Budeme to zkoušet dál, protože jak říkala paní cvičitelka, je potřeba ho to naučit teď, když ho ještě můžeme chytat. Za chvíli bude mít padesát kilo a už to nepůjde.

Příští sobotu tedy začínáme chodit do našeho řádného kurzu, v sobotu cvičím já a každé úterý mamka. Už se na to moc těšíme, dnes nás nadchlo ještě víc to, jak se Amor bavil. A teď spinká jako zabitý.

Na fotky z naší první návštěvy cvičáku se můžete podívat ve Fotogalerii.

No comments:

Post a Comment