Saturday, July 4, 2009

Everdream a Ícaro

Dva příběhy odvážných milovníků psů a toho, co udělali, aby získali svého vysněného psa. A že to nejsou jen tak obyčejní psi - každý z nich do své země přivezl nějaké prvenství.

Everdream de L'Avocat de la Tour



plemeno: Berger de Picardie
země původu: Francie
nyní žije v: Maďarsko
kde se dozvíte více: Jakmile budou stránky, přidám je sem.

Byla jednou jedna malá holčička jménem Nóra, která uviděla ve filmu psa, který jí učaroval. Nevěděla ale, o jakého psa jde, proto trvalo roky, než zjistila, že to byl pikardský ovčák.  Ale protože v Maďarksu žádný jiný pikard, natož jejich chovatelská stanice, není, začalo hledání v zahraničí. Nóra není žádný nováček, co se psů týče, věnuje se výcviku i výstavám, proto vybírala opravdu pečlivě, až ji jistý rodokmen zavedl do Francie. Nezastavila ji ani vidina dlouhé cesty a tak si po letech čekání a měsících náročného hledání s manželem přivezli třetího psa do party (leonberger, irský vlkodav). Ever jako správný ovčák už ví, jak hnát stádo, jeho zkušení páníci ho nenechají zahálet. Brzy o něm uslyšíme také na výstavách, protože Ever má nelehký úkol - založit povědomí o pikardech a později snad i jejich chov v Maďarsku, neboť je prvním pikardem v této zemi.

Další fotky:



Ícaro del Siledín



plemeno: Fila brasileiro
země původu: Španělsko
nyní žije v: Česká republika
kde se dozvíte více: www.birengo.info

Ícaro je pes výborné české cvičitelky a chovatelky psů Gábiny Pavlíčkové. A jeho příběh je stejně zajímavý jako ten Everův. Gábina se rozhodla rozšířit smečku o psa z úspěšné španělské stanice El Siledín a já jsem ráda, že jsem tak nějak malilinko byla u toho při překládání mailů. Pochopila jsem totiž, že El Siledín není bežná chovatelská stanice, ale velmi prestižní záležitost a pan chovatel štěňátka rozhodně nerozdává bez rozmyslu. Ale protože Gábina Pavlíčková také není chovatelka začátečnice, nezdálo se, že by pan Martínez nad prodáním Ícara právě jí nějak váhal. Gábina s přítelem se vydali na odvážnou cestu do Andalusie, což bez znalosti španělštiny stojí za směknutí klobouku, protože na jihu Španělska jen těžko narazíte na někoho, kdo by mluvil anglicky. Po překonání dlouhé cesty nastaly trochu problémy s hledáním domu chovatele (jen pro představu, Martínez je ve Španělsku asi tak obvyklé příjmení jako u nás Novák), ale i tohle dopadlo OK a tak se stalo, že do chovatelské stanice BIRENGO přibyla španělská posila jménem Ícaro del Siledín, mimochodem úplně první pes ze stanice El Siledín importovaný do ČR. Ícara jsem viděla zatím jen jednou a naprosto mi učaroval především svou neohrožeností.

Další fotky:

1 comment:

  1. , [url=http://nerrerxixzma.com/]nerrerxixzma[/url], [link=http://srxhhbvzcaij.com/]srxhhbvzcaij[/link], http://tfjxhgvdfctl.com/

    ReplyDelete