Monday, May 18, 2009

Akce pro zvířecí útulek

Ve svém obchodě jsem se rozhodla udělat takovou akcičku na pomoc jednomu brněnskému útulku. A proč právě tomuto útulku, vám řeknu za chvíli.

Akce trvá po celý květen a spočívá v tom, že z každého zakoupeného výrobku s kočičí tématikou (jiná zvířata zatím nemám), bude část ceny odvedená útulku. Seznam výrobků s kočičí tématikou a odváděné částky se dozvíte na úvodní straně obchodu.

A komu že penízku půjdou? Útulku brněnské městské policie. A proč? Ze dvou důvodů. Zaprvé proto, že ani útulek při policii neoplývá penězi a zadruhé proto, že nám již dvakrát pomohli. Poprvé zhruba před šesti lety, když nás Chrobáček utekl (je chronický útěkář a svobodu prostě miluje). Jezdili jsme, hledali jsme, vyvěsili plakáty, které nám lidé pravidelně strhávali, a po čtyřech týdnech jsme přestávali doufat. Ihned po Vánocích jsme se dozvěděli, že Chrák je v útulku při brněnské policii a že chytli týden předtím a ke všemu na místě, kam jsme ho hodinu po odchytu přijeli hledat i my!

A podruhé nám pracovníci útulku pomohli před více než rokem, kdy náš známý nechat otevřené dveře od našeho domu a vzhledem k tomu, že veškeré lidské obyvatelstvo bylo na zahradě, Chrobák se opět vydal na cesty. Jenže tehdy čtyřměsíční Amor byl doma s ním a ačkoliv sám vůbec nemá sklony k utíkání, velkého taťku samozřejmě následoval. Že psi nejsou jsme si všimli až asi za hodinu a půl po návratu domů. Okamžitě jsme s mamkou sedly do auta a po neúspěšném pátrání zavolali do útulku. Tam nás sdělili, že pro psy už jedou, protože dostali hlášení od několika řidičů. Naši chlapečci "řídili dopravu" na Vídeňce, což je obrovská brněnská silnice, která silně připomíná dálnici. Takže díky skvělé práci lidí z útulku jsme naše raubíře měli zpět ještě to odpoledne a tehdy dostal Chrobák opravdu vyčiněno zato, že odvedl Amora. Naštěstí se Amor už jako štěně držel, kondičku měl dobrou a nezůstal nikde odpočívat.

Pokud tedy chcete trošku přispět útulku a pořídit si něco pěkného, mrkněte do obchůdku. Obchodní informace se tam objeví co nevidět, jen chci předem upozornit, že nejde o žádné černé obchody, daně poctivě platím;)

No comments:

Post a Comment