Sunday, April 5, 2009

NVP Ostrava

handlerský experiment

Vydat se do Ostravy byl další dobrý nápad. Vystavovali jsme venku, počasí nám přálo, potkali jsme se s kámoškou Baxarou, stihli si pohladit našeho leonbergřího oblíbence Falca a nečekaně vytvořili nové výstavní duo.

Chvíli předtím, než přišla na řadu třída mladých, jsme se potkali s Gábinou Pavlíčkovou, majitelkou chovatelské stanice Birengo (Fila Brasileiro, Tosa) a m.j. také nejúspěnější tosičky v Evropě, právě když si se svým pejskem Fererem odnášela z kruhu titul BOB. Gábinu samotnou napadlo, že by zkusila Amora odvystavovat. Mamka se tedy vzdala handlerství, protože Gábina je podle nás ten nejlepí handler, jakého jsme kdy viděly a kdo ji někdy viděl "operovat" s jejími psy nebo vést hodinu na cvičáku, jistě ví, o čem mluvím.

Samozřejmě jsme neudělali špatně, tak perfektně jako dnes Amor ještě předvedený nebyl. V jednu chvíli se sice rozštěkal jako odpověď na štěkajícího psa za plotem, ale jinak se choval tak, že jsem jen zírala. Pan rozhodčí Polgár mu nekompromisně strčil ruku do tlamy, změřil ocas a pořádně zmáčknul kulky a Amor stál jako socha. Běhal výborně a poslouchal téměř jako hodinky. Gábina si dokáže s neuvěřitelnou rychlostí získat u psů respekt a navíc věřím, že si ji Amor moc dobře pamatuje ze cvičáku. A co si budeme povídat, psi s ní vypadají prostě dobře.

Já jsem schovaná za stromem a kameny udělala pár rychlých fotek tak, aby mě Amor pokud možno nezpozoroval, zatímco mamka odešla na krátkou procházku s onou nejúspěnějí tosou Garunkou (mimochodem, Gara je jedním ze psů, kteří dokonale ukazují, jak hloupé je považovat tosy za nějaké "bojové" plemeno, je to naprosté zlatíčko).

Gábina s Amorem vyběhali krásné V4 - Gábina je se svými psy zvyklá na lepší hodnocení, ale my jsme přeťastní a ohromení, jak jim to spolu slušelo.

Posudek je nečitelný, ale alespoň jsem slyšela něco z toho, co pan rozhodčí říkal. Prý je Amor na horní hranici výšky (to je pravda, je na hranici, ještě že ne za ní) a to se panu rozhodčímu moc nelíbilo (co naplat, u umisťování Výborných subjektivní hodnocení prostě hraje velkou roli), ale co nás moc potěšilo bylo, že Amorovi pochválil "perfektní hlavu" a "krásný elegantní pohyb".

Takže úspěch se vím všudy, Amorek hned po opuštění kruhu doplnil energii piškoty a sám svůj úspěch oslavil tak, že poslintal nejúspěnějí tosu Evropy a to se nepodaří každému :-D

Naše kamarádka Baxara z Hrabovských stájí vyhrála mezitřídu fenek, což nás taky moc potěšilo.

Po skončení výstavy hovíků jsme samozřejmě valili k leonbergerům, kde se zrovna vystavoval "náš" Falco Ensson Bohemia a ve třídě šampionů skončil druhý.

Už se těšíme na další výstavu:)

4 comments:

  1. Amorku gratulujeme k V4:)

    ReplyDelete
  2. Ahoj, děkujeme za milé přáníčko k narozeninám. A zároveň moc gratulujeme Amorkovi ke krásnému umístění v Ostravě. Držíme tlapky do dalšího vystavovaní, ať se vám daří!

    ReplyDelete
  3. Gratulujeme Amorkovi k V4, jestlipak jste přihlášení na červen na Brno!?

    ReplyDelete