Wednesday, April 15, 2009

Dubnové novinky

mimo jiné o tom, jak se Amor přestěhoval k plotu

Možná už někteří víte, že naše zkouškové plány byly před časem překazeny. Nejen kvůli tomu, že odpadlo hodně hodin cvičáku, ale především ze zdravotních důvodů. O Amorově pajdání tu asi už většina četla, už i pan doktor specialista zhodnotil, že hodiny cvičení a běhání momentálně nepřicházejí v úvahu. Nejde o nic tak šíleně vážného, nožka se prý vyléčí, ale musíme dodržovat určitý režim a každá větší námaha by mohla pajdání zhoršit. Můžeme tedy na výstavy i ven, ale musíme se (a hlavně Amora) moc a moc hlídat. Jsme z toho smutní, ale aspoň víme, že se tento problém dá řešit a Amor bude snad už příští výstavní a zkouškovou sezónu v pořádku a pak se do zkoušek pořádně obuje. Tady bych si půjčila krásnou větu ze stránek Alberta z Nedabylské vísky - My chceme Amora, ne zkoušky.

Další novinkou je naše háravá rotvajleří sousedka Chelsea, do níž se nám chlapečci momentálně zbláznili. Amor se nadobro přestěhoval k plotu, kde smutně kouká a po večerech zamilovaně vyje. Chrobáček je na tom o něco lépe. Trochu nám dělá starosti, že chlapečci přestali papat a hubnou. Víme, že psí lásku tohle někdy provází, ale vidět naše obříky, jak si za velkého přemlouvání a s odporem nasoukají do žaludku pět granulí denně, není nic příjemného. Tak už se těšíme, až je to nechutenství přejde.

No a nakonec to nejlepší, už za dva týdny se chystáme na klubovku u maďarského jezera Garáncsi. To ale nebude jen tak nějaká klubovka, pojedeme totiž o den dřív, stavíme se u známých, kteří mají naše psí kamarády Skarose, Murphyho a Jukku a HLAVNĚ!! Kápem rodinného klanu je tam Amorův tatínek Forrest (Pusztai-Pandúr Treff), takže uvidíme toho úžasného hovíka, o kterém jsme doposud jenom slyšeli (Treff společně se sestrou Teklou jsou veleúspěšní maďarští hovíci).

2 comments:

  1. Ahoj, tak tohle známe...sousedi mají 2 labradorky a další soused další holčičku neurčité rasy...a děvčata se v hárání s oblibou střídají...takže Karošek je schopen zamilovaně ležet u plotu celý den, jídlo a procházky ho nezajímají a trpí láskou :-)
    Jinak do Maďarska jsme plánovali výlet taky, ale bohužel panička je marod, takže Karošek má pauzu :-)
    Tak se mějte moc hezky a ať se Amorek brzo uzdraví!!!

    ReplyDelete
  2. [...] Protože mám chlubivou, musím se pochlubit, že několik hovíkářů nám řeklo, že Amor vypadá stejně jako vypadali Forrest i Zafir v jeho věku a ti, kdo ho znají od naší první výstavy v Maďarsku poznali, že se jim podobá čím dál víc. Na tyhle výroky jsem nesmírně pyšná, ne proto, že bych hleděla až tak do budoucna a viděla Amora mezi stovkou zlatých pohárů (přecejen, výstava je často víc o rozhodčím než o psech), ale protože Forrest  i Zafir jsou pro mě úžasní a krásní psi, Forrest navíc i neobyčejně mohutný a to já ráda, a jsem nadšená z představy, že Amorek se zanedlouho ještě víc osrstí a zmohutní do jejich podoby. Momentálně má na mě až příliš “ovčáckou” postavu, protože shodil zimní srst a zhubl z lásky - viz zde. [...]

    ReplyDelete