Monday, May 10, 2010

Zkouška ZVV 1

Je to doma!

V sobotu Amor složil zkoušku ZVV 1, potřebnou k postupu do pracovní třídy. Tuto zkoušku složil se cvičitelkou Mirkou, které tímto samozřejmě děkujeme.

Amora baví naprosto všechny zkouškové části, nesnaží se ulévat dokonce ani z poslušnosti, ale jeho nejoblíbenější jsou určitě obrany. Proto mě výsledek zkoušky trochu překvapil, Amor zaváhal při průzkumu terénu, vynechal jednu zástěnu a tím se připravil o několik bodů. Pan rozhodčí mu také prý vytknul nedostatečnou razanci při zákroku, s čímž stoprocentně nesouhlasím, kdo kdy viděl Amora na obranách, ví, že razance má na rozdávání (figurant by jistě potvrdil). Výsledky poslušnosti mě potěšily, malý problém byl jen u aportu, stopa dobrá na to, jak umí být Amorek ztřeštěný. Výsledky jsou tyto:

- stopa: 79 bodů
- poslušnost: 88 bodů
- obrana: 82 bodů
CELKEM: 249 bodů

Mirka by určitě dokázala dobře vysvětlit, co se kde Amorovi povedlo a nepovedlo, já odhaduju, že u něho hraje obrovskou roli nové prostředí a že mu nějakou dobu trvá, než se začne na novém cvičišti soustředit. Sice jsem malinko zklamaná z výsledků obran, ale vím, že celkově je Amor zvládá mnohem lépe a příště se zadaří na lepší body a celkově jsem na jeho výsledky pyšná. A hlavní je, že ho výcvik baví, že ho baví úplně všecko (že se právě dostal do pracovní třídy ho asi pramálo zajímá) a že nezahálí a chystá se na další akci. Sice doma teď určitě trochu zevluje, ale co nenaběhá na cvičáku si určitě vynahradí s mamkou venku a určitě taky s kočičími obyvateli "svého" domu.

- - - - -

Amor passed the ZVV 1 trial (national working trial) this Saturday. His handler was Mirka, to whom goes our thanks, of course.

Amor likes all parts of the training, he§s not trying to get out of any of them but his favorite is defence without any doubt. That's why I was suprised by the score of the defence part, Amor hesitated while searching the terrain, skipped one transenna and therefore lost a few points. The judge also said that he lacked the vigor at the interference a little but I cannot agree with this. Who has ever seen Amor at the defences knows that he has vigor to give away (his figurant would surely confirm this). The obedience score were pleasant, there was just a slight problem with the retrieval, scent was ok for the fact how lunatic Amor can get sometimes. The results are as follow:

- scent: 79 points
- obedience: 88 points
- defence: 82 points
OVERALL: 249 points

Mirka would surely be able to explain what went well and wrong, I guess that the new environment is of huge importance to Amor. He takes some time to get used to the ambient and start focusing on 100 %. I am a little disappointed of the defence score but I know that Amor is very good at defence in general and the next score will be much better. And overall I am very proud of his results. The most important thing is that he likes the training, that he likes all parts of it (he probably doesn't give a damn about the fact that he's just gotten into the working class) and that he doesn't idle and is preparing for the next event. He's probably resting at home now, but what he doesn't run at the training field he'll catch up with mom outdoors and also with the cat inhabitants of "his" house.

5 comments:

  1. Mooooocccc gratulujeme k takové skvělé zkoušce!! Amorek je pašák!!! Přejeme jen samé další minimálně stejně skvělé úspěchy!!!!

    ReplyDelete
  2. Oneskorene, ale predsa moc moc moc gratulujeme Amorkovi k zloženiu ZVV1 :) Keď sme našli videa na youtube hneď sme tušili, že to bude Amorek :) je moc šikovný ...

    ReplyDelete
  3. Děkujeme za pochvalu našich "miminek". Hned jsme letěly na čumendu k vám, co je nového (panička teď nestíhá ani kontrolovat webíky) a koukáme, jaký je Amorek šikulka!!! Obrovská gratulace ke zkoušce, fakt paráda!!! Jen tak dál :-)

    ReplyDelete
  4. Amor Carnovia Silesia » ZkouÅ¡ka ZVV 1...

    ReplyDelete